Czyli wychodzi, ze ostatnie wolniejsze odmarzanie to po prostu kwestia temperatury i tego, ze auto stalo cala noc albo i dobe w niej, wiec po prostu szyba potrzebuje chwile by odmarznac z tej temperatury....
Mondial Assistance i inni - Naciągacze
Zwiń
X
-
Mondial Assistance i inni - Naciągacze
Nie znalazłem podobnego wątku - chciałbym wszystkich ostrzec przed kupowaniem pseudo gwarancji na sprzęt od firmy Mondial Assistance jak i w ogóle korzystania z ich usług. Myślę, że można by w tym wątku dopisywać firmy prowadzące różnego rodzaju przekręty...
Mondial Assistance - to taka dziwna firma, która obiecuje złote góry przy zakupie sprzętu, sprzedawca jest się w stanie pokroić, abyś tylko wykupił ich ubezpieczenie. Więc wykupiłem ubezpieczenie laptopa zakupionego w X-Com - niemało to kosztowało, bo około 280 PLN za 2 lata - wyraźnie napisane "od przypadkowego uszkodzenia i utraty".
Co się okazuje - zdarzyło się niestety tak, że na położonego na dywaniku samochodu laptopa z otwartym na maxa ekranem zsunął się iPhone i trafił w ekran, który to szlag trafił. Ciężko mi stwierdzić, dlaczego ten telefon spadł, być może kolega otworzył drzwi i poruszył samochodem - nie wiem. Fakt jest taki, że laptop odszedł na stand-by. Pytałem prawnika - powyższe zdarzenie wyczerpuje definicję przypadkowego uszkodzenia, albo inaczej - nie jest to w żaden sposób rażące niedbalstwo.
A dlaczego o tym wspominam? Ponieważ oczywiście Mondial Assistance przysyła mi pisemko, że to właśnie rażące niedbalstwo. Oczywiście nic się przez telefon nie da dowiedzieć, można sobie urządzać ping-ponga listami poleconymi.
Wczytując się w OWU dochodzimy do zabawnego punktu, w którym mowa o tym, że jeżeli uznają szkodę to rozpoczyna się jej likwidacja. Ale ale. Nie jest to takie hop-siup. Musimy naszego laptopa wysłać kurierem ubezpieczoną paczką za jakieś 70-80 PLN w jedną stronę. Poza tym płacimy za kuriera, który dostarczy części do wyznaczonego przez ubezpieczyciela serwisu. No i oczywiście przesyłka do nas na nasz koszt. Mamy już 210 PLN. Jak to zwykle w takich przypadkach się dzieje - pokrywamy 10% udziału własnego.
Nie wiem ile to by było 10%, bo dałem sobie z tym spokój. Poza tym 2 tygodnie bez komputera, trzeba też coś zrobić z poufnymi danymi na dysku - szkoda czasu.
Kupiłem nową matrycę za 280 PLN, założyłem i śmiga.
Dlatego też jak słyszę w RTV AGD i innych tego typu wynalazkach o dodatkowym ubezpieczeniu sprzętu, często się po chamsku wtrącam do rozmowy. Na szczęście nikt po takiej uwadze nie zdecydował się na to pseudo ubezpieczenie. A sprzedawcy swoje - Panie, do basenu laptopa wrzucisz, kamazem przejedziesz, spuścisz z 10 piętra - oddadzą pieniądze - taki ch... jak Zośki noga. Jakby Ci ukradli, to Ci odkupią co najwyżej sprzęt o wartości Twojego w dniu zdarzenia, czyli jak masz coś wypasionego, to po powiedzmy pół roku jest to warte ułamek ceny.
Ach, rozpisałem się - szkoda słów.Pozdrawiam
Marcin
-
-
Enriquez, niedawno (może z 2-3 tygodnie) też kupiłem nowego lapka w X-KOM i wziąłem dodatkowe ubezpieczenie takie o jakim piszesz, ale ja mam umowę zawartą z U Care. Warunki takie, że w razie W zgłaszam do nich lub do X-KOM, oni przysyłają kuriera, który sprzęt zabiera, naprawiają lub dostajesz nowy sprzęt. Nie ponosisz żadnych kosztów transportu tam i z powrotem. Firma, o której piszesz po prostu robi ludzi w ch.ja...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafikiEnriquez, niedawno (może z 2-3 tygodnie) też kupiłem nowego lapka w X-KOM i wziąłem dodatkowe ubezpieczenie takie o jakim piszesz, ale ja mam umowę zawartą z U Care. Warunki takie, że w razie W zgłaszam do nich lub do X-KOM, oni przysyłają kuriera, który sprzęt zabiera, naprawiają lub dostajesz nowy sprzęt. Nie ponosisz żadnych kosztów transportu tam i z powrotem. Firma, o której piszesz po prostu robi ludzi w ch.ja...
Komentarz
-
-
Ja w X-COM kupilem telefon i tez dodatkową gwarancje firmy UCARE.Zaraz dokladniempopatrze co tam pisza.
Mam tez tableta z ubezpieczeniem Warty ,sam sprzedawca podpowiadal co zrobic zeby uznali gwarancje-zrzucic z wysokosci,wrzucic do wody itd.Ale jakos jak teraz czytam co piszecie to nie wiemczy tomsie wogole oplaca kupowac.Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
To ja miałem ogromnego farta kupując w komputroniku i wykupując ubezpieczenie. W Egipcie pękł mi ekran w tablecie i po powrocie zgłosiłem do ubezpieczyciela i bez najmniejszego problemu temat załatwili. Zapłaciłem tylko za przesyłkę a w zasadzie za udział w koszcie 30 zł. Później poszukam gdzie ja mam ubezpieczenie.Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigNIGDY nie wykupuję żadnych dodatkowych ubezpieczeń czegokolwiek. Firmy ubezepieczeniowe to najwięksi naciągacze na świecie, więc gdy nie ma takiej konieczności nie korzystam z ich usług.
popieram, popieramIf we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Kupowałem w komputroniku laptopa i do tego ubezpieczenie. Sprzedawca też powiedział co zrobić pod koniec, ale dopytałem czy oby na pewno zwracają pełen koszt i powiedział że tak, bo w mediaM jest (było) że zwracają ale odliczają amortyzację i wtedy nie opłaca się to. Zobaczymy jak się będzie kończyła gwarancja u mnie :szeroki_usmiech"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
Ale jaja, okazalo sie ze ma ubezpieczenie w mondial assistanceTak jak pisalem wczesniej temat wymiany ekranu w tablecie ogarneli totalnie bezstresowo.
Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
www.nawmar.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aro_40Zamieszczone przez BigNIGDY nie wykupuję żadnych dodatkowych ubezpieczeń czegokolwiek. Firmy ubezpieczeniowe to najwięksi naciągacze na świecie, więc gdy nie ma takiej konieczności nie korzystam z ich usług.
popieram, popieram
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Zamieszczone przez aro_40Zamieszczone przez BigNIGDY nie wykupuję żadnych dodatkowych ubezpieczeń czegokolwiek. Firmy ubezpieczeniowe to najwięksi naciągacze na świecie, więc gdy nie ma takiej konieczności nie korzystam z ich usług.
popieram, popieramCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, ja też nie wykupuję dodatkowych polis, chyba że muszę jak w przypadku kredytu, leasingu, obowiązkowych ubezpieczeń samochodów czy firmowe OC ale już np NFZ nie otrzymuję już ode mnie kasiorki :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz